Crowdfunding for cultural institutions

Creative Funding offers your organisation knowledge, time and technical support to help you finance beautiful projects from €20.000 through actively engaging your audience and building your fanbase. 

Take a look at our various trajectories or sign up for an informal intake conversation.

Get in touch with Alyssa Mahler


What Creative Funding means for your organisation:
 

 

Experienced experts provide active support in your own office
Engage your audience and turn them into valuable ambassadors

Increased funds for beautiful and important projects

Your own branding on your own platform environment

  

Why Creative Funding?

 From idea to reality, swiftly

The direct goal of the crowdfunding campaign ensures a quick follow up from idea to development and realisation.

  Your engaged audience is proud of your activities

When audience members are invited to become more directly involved with an organisation, they visit it more often, and are more inclined to tell others about it.

We help you to organise your time efficiently

The Creative Funding expert helps you to develop the right strategy, and continues to keep in track of the schedule, also during the campaign.

Click here for all Creative Funding services

 

Want to know more, or join?

 

Get in touch

 

Read more Read less
View all
Met een scherp oog voor talent en een radar voor wat er leeft, halen we verhalen op en brengen we deze samen met de verteller de wereld in. Daarnaast helpen en stimuleren we andere partijen en makers hetzelfde te doen. Alles voor een zo groot mogelijke stroom aan mooie, nieuwe verhalen. Wij zijn een organisatie van culturele veelvraten. De ene keer maken we een boek, dan weer een theatervoorstelling, een film, een podcast of een talkshow. En als we echt op dreef zijn, dit allemaal tegelijk. Per verhaal bekijken we hoe dit het beste de wereld in gebracht kan worden. Het verhaal bepaalt de vorm.
View all

Nog vier plekken beschikbaar voor het Creative Funding-traject in 2021!

10-09-2021 | 16:43 In het najaar van 2021 is er weer ruimte voor nieuwe deelnemers aan het Creative Funding-traject, hét adviestraject voor culturele instellingen van voordekunst. In 2021 zijn er nog vier plekken beschikbaar voor organisaties die op een structurele en strategische manier aan de slag willen met crowdfunding, particuliere donateurs en relatiebeheer. Het Creative Funding-traject biedt jouw instelling kennis, tijd en techniek om prachtige projecten vanaf circa €20.000 te financieren door publiek actief te betrekken en je achterban uit te bouwen. In dit driejarige traject wordt de instelling intensief begeleid door een crowdfundingexpert van voordekunst. Inmiddels nemen 21 instellingen deel aan het driejarige traject en zijn er 12 campagnes met succes afgerond! Er is 249.111 euro gedoneerd door 3.200 donateurs, en wordt er actief ingezet op crowdkeeping; het relatiebeheer tussen instelling en donateur.  Het resultaat van dit traject? Minimaal één gefinancierd project door middel van crowdfunding Het opzetten van een duurzame relatie met jouw donateurs Onderdeel van een gezamenlijk kennisnetwerk   Maak prachtige projecten mogelijk, samen met je publiek! Bekijk de ervaringen van andere deelnemers of lees meer over het traject. Benieuwd of het traject bij jouw organisatie past? We denken graag mee!   Neem direct contact op voor een vrijblijvend gesprek met Alyssa of Lisanne via info@creativefunding.nl.   
Read more
View all
€30

Anonymous

16-10-2021 | 21:08 To: The EKWC Soundlab