Crowdfunding voor culturele instellingen

Creative Funding biedt voor elke culturele instelling een passend traject waarbij crowdfunding en crowdkeeping centraal staan.

 
Met Creative Funding helpen we jouw organisatie met kennis, tijd en techniek om projecten vanaf circa 20.000 euro te financieren door publiek actief te betrekken en je achterban uit te bouwen. Bij onze trajecten wordt de instelling intensief begeleid door een crowdfundingexpert van voordekunst om je achterban duurzaam te betrekken en van hen ambassadeurs te maken.

Bekijk de diensten van Creative Funding 

Benieuwd naar wat Creative Funding voor jouw culturele instelling kan betekenen op het gebied van crowdfunding en crowdkeeping? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek, we vertellen je er graag alles over.

 

Online Winkel Nationale Opera & Ballet Amsterdam – Nationale Opera & Ballet  Online Winkel

 

“Dankzij vier succesvolle campagnes met voordekunst hebben we ervaren hoe groot de impact van crowdfunding is. Daarom willen we het nu met Creative Funding inzetten als structureel onderdeel van onze fondsenwervingsstrategie.

– Ide Mens, Nationale Opera & BalletWil je meer weten, of meedoen?

 

Neem contact op

 

Creative Funding is een initiatief van voordekunst en Kentaa

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Help jij mee om de iconische werken terug te brengen in de tuin van Museum Arnhem?Op dit moment is Museum Arnhem gesloten voor een spectaculaire verbouwing. Niet alleen wordt er gewerkt aan een nieuwe vleugel, er komt ook een fantastische tuin waar iedereen straks welkom is. We kunnen deze vernieuwing bijna helemaal realiseren, maar om de iconische werken terug te laten keren in de tuin hebben we jouw hulp nodig! Help jij ons aan de laatste € 35.000,-? Groene ontmoetingsplekOnze tuin wordt de nieuwe groene ontmoetingsplek in Arnhem. Ook zonder museumticket kun je naar de beeldencollectie komen kijken, iets drinken met uitzicht op de Rijn of een potje pingpongen. Het wordt een geweldige plek om te ontspannen in Arnhem, waar iedereen gebruik van kan maken. Jij kunt dit mede mogelijk maken! Iconische werkenMet jouw bijdrage laten we de prachtige iconische beelden terugkeren naar de tuin. Om welke werken gaat het? De Borstentros van Maria Roosen, een echte publiekslieveling, komt in volle glorie terug. En ook jij kunt volgend jaar een potje pingpongen op de kleurrijke pingpongtafel Pong  van Louie Cordero. Daarnaast wordt het bronzen beeld Warrior with Shield van de beroemde kunstenaar Henry Moore teruggeplaatst. Waarom is jouw steun belangrijk? Het is veel werk om alle beelden terug te brengen in de tuin. De Borstentros bestaat bijvoorbeeld uit 126 grote, glazen onderdelen die per stuk worden uitgepakt om vervolgens weer in elkaar gezet te worden. Ook zijn er kosten voor restauratie, sokkels en het aanleggen van de stoep voor de pingpongtafel. Bemachtig zo’n unieke tegel! Je kunt ons steunen door een bedrag te doneren op deze pagina. In ruil voor jouw steun hebben we enkele unieke tegenprestaties. Doneren kan al vanaf € 10,-, oplopend tot € 1.250,-. Voor een donatie vanaf € 40,- ontvang je een eigen, unieke Tichelaar tegel. Hiervan worden er op dit moment 82.000 aangebracht op de nieuwe vleugel van het museum, en jij kan zo’n stuk Dutch Design bemachtigen! Je kan er 1, 2 of 3 kopen, of zelfs een heel plateau van 16 stuks. Ook kan je jezelf verzekeren van een ticket voor de heropening of een exclusief diner en rondleiding door de openingspresentaties door directeur Saskia Bak, maar doneren zonder tegenprestatie kan natuurlijk ook. Elk bedrag, groot of klein is welkom! Draag jij Museum Arnhem of Arnhemse kunst en cultuur een warm hart toe? Steun ons dan nu en met jouw hulp kunnen we straks met z’n allen genieten van een prachtige nieuwe plek! * Woon je in omgeving Arnhem? In september bieden we de mogelijkheid om je eigen tegel bij Museum Arnhem op komen halen. Tevens kun je dan alle 82.000 Tichelaar tegels zien die geplaatst zijn op de nieuwe museumvleugel. Woon je niet in Arnhem of ben je niet in de gelegenheid hiervoor, dan sturen we de tegel(s) in oktober naar je op.
Bekijk alle

Creative Funding Summer Session: drie uitdagingen om samen in vast te bijten

19-07-2021 | 11:59 Op 15 juli vond de Creative Funding Summer Session plaats! Tijdens deze online sessie gingen medewerkers van de verschillende deelnemende instellingen aan het Creative Funding-traject met elkaar in gesprek. Er werden drie uitdagingen besproken, waar je tijdens een crowdfunding- of ander soort donateurswervingscampagne tegenaan kunt lopen. Deze uitdagingen werden aangedragen door deelnemers van het Creative Funding traject, om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Uitdaging 1: ‘Hoe ga je om met sponsoring en/of bedrijfsdonaties tijdens een crowdfundingcampagne?’ Maud Douwes van Philharmonie zuidnederland droeg deze uitdaging aan. Philharmonie zuidnederland rondde onlangs hun eerste crowdfundingcampagne ‘Ga mee op Expeditie Orkest!’ succesvol af. De campagne is door meerdere bedrijven, waarmee al een eerdere relatie bestond, gesteund. Het bleek een uitdaging om nieuwe bedrijven te benaderen. Daarom stelde zij de volgende vraag: Hoe ga je om met sponsoring en bedrijfsdonaties tijdens een crowdfundingcampagnes? Uitdaging #2: ‘Hoe bouw je een community op?’ Maria Lam van ROSE Stories stelde de vraag aan de groep. De ROSE-community is sterk maar vaak titel-afhankelijk. De makers van deze boeken en hun netwerk speelden een grote rol bij het crowdfundingsproces. ROSE Stories is een plek waar verhalen uit verschillende culturen een vorm vinden. Door ze om te zetten naar concrete projecten en producten maken we deze verhalen deelbaar. Eerder crowdfundde ROSE stories via Creative Funding al drie boeken. Maar hoe zorg je er voor dat je de community achter je weet te scharen en dat ze je gaan steunen bij het grote, abstracte doel, de missie van ROSE: verkleuring van kinderboekenplanken in Nederland? 
 Uitdaging #3: ‘Hoe maak je van de wervingscampagne een team effort waarbij de hele organisatie gemotiveerd is om mee te helpen?’ Als laatste droeg Lisanne, van Creative Funding zelf, een uitdaging aan. Als je als enthousiast en nterdisciplinair kernteam de campagne voorbereidt, is het creëren van draagvlak bij de rest van de organisatie een belangrijke uitdaging. edereen heeft een eigen persoonlijk en zakelijk netwerk, hoe zorg je ervoor dat dit optimaal wordt ingezet? Hoe creëer je eigenaarschap bij je collega’s, en zorg je ervoor dat de campagne in de hele organisatie gedragen wordt?   ‘’Het was goed om gelijkgestemden te ontmoeten en te leren van elkaar. Je hoeft het wiel niet altijd opnieuw uit te vinden’’ - deelnemer Creative Funding Summer Session   Al deze uitdagingen zijn aan het begin van de Summer Session toegelicht door de uitdagers. Vervolgens werd iedere uitdaging in kleine groepjes besproken om zo elkaar te voorzien van tips, aan het denken te zetten en te inspireren. Na veertig minuten zat de tijd er op en vatte uit iedere groep een persoon de belangrijkste inzichten samen. Er werden veel concrete do’s en don’ts gedeeld en al deze tips en inzichten zijn opgetekend. Via een hand-out is deze gedeeld met de deelnemers om nog eens rustig na te kunnen lezen, nu of na de zomer. We willen alle deelnemers bedanken voor hun deelname! Speciaal voor deelnemers van het Creative Funding-traject organiseren we jaarlijks twee kennisevenementen. Tijdens deze interactieve sessies staat het onderling uitwisselen van kennis en ervaringen op het gebied van crowdfunding centraal. Vorig jaar december organiseerden we de eerste inspiratiesessie: De ideale relatie met je publiek. Meer weten over het Creative Funding traject? Neem vrijblijvend contact op met Alyssa of Lisanne via info@creativefunding.nl of lees er alvast hier meer over.  
Lees meer
Bekijk alle
€ 20

Anoniem

12-07-2021 | 01:22 Aan: Een fantastisch, fonkelnieuw kunstwerk voor Odapark!