Crowdfunding voor culturele instellingen

Creative Funding biedt voor elke culturele instelling een passend traject waarbij crowdfunding en crowdkeeping centraal staan.

 
Met Creative Funding helpen we jouw organisatie met kennis, tijd en techniek om projecten vanaf circa 20.000 euro te financieren door publiek actief te betrekken en je achterban uit te bouwen. Bij onze trajecten wordt de instelling intensief begeleid door een crowdfundingexpert van voordekunst om je achterban duurzaam te betrekken en van hen ambassadeurs te maken.

Bekijk de diensten van Creative Funding 

Benieuwd naar wat Creative Funding voor jouw culturele instelling kan betekenen op het gebied van crowdfunding en crowdkeeping? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek, we vertellen je er graag alles over.

Open call 2021

De open call voor het Creative Funding-traject is geopend! Dit voorjaar bieden we vijf plekken binnen het Creative Funding-traject aan voor culturele instellingen die financiering willen vinden en een duurzame relatie met het publiek willen creëren. Lees meer >


Nationale Opera & Ballet | Nationale Opera & Ballet in Amsterdam creëert,  produceert en presenteert opera- en balletproducties van topkwaliteit.
 

“Dankzij vier succesvolle campagnes met voordekunst hebben we ervaren hoe groot de impact van crowdfunding is. Daarom willen we het nu met Creative Funding inzetten als structureel onderdeel van onze fondsenwervingsstrategie.

– Ide Mens, Nationale Opera & BalletWil je meer weten, of meedoen?

 

Neem contact op

 

Creative Funding is een initiatief van voordekunst en Kentaa

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Open call: Creative Funding - traject 2021

19-01-2021 | 17:32   “Het is fijn dat je met het Creative Funding-traject professioneel wordt begeleid door de crowdfundingexpert die kennis van zaken heeft en werk uit handen neemt.” – Pien van Gemert, Nederlandse Dansdagen   Crowdfunding is als instrument niet meer weg te denken uit het culturele landschap. Het blijkt een interessante methode om zowel geld als publiek aan je te binden. Ook voor culturele instellingen zijn er kansen wanneer crowdfunding onderdeel wordt van de marketing en fondsenwervingsstrategie. Prachtige campagnes in 2020 lieten zien dat het publiek, ook nu in deze moeilijke tijd, bereid is om kunst en cultuur te ondersteunen. Met Creative Funding helpen we culturele instellingen met het aanspreken van hun achterban en ondersteunen we hen in het verduurzamen van deze relatie.   Dit voorjaar bieden we vijf plekken binnen het Creative Funding-traject aan voor culturele instellingen die financiering willen vinden en een duurzame relatie met het publiek willen creëren.   In dit driejarige traject bieden we instellingen de kennis, tijd en techniek om crowdfunding campagnes vanaf circa 20.000 euro te financieren door publiek actief te betrekken én te behouden. Een persoonlijke crowdfundingexpert helpt je voor, tijdens en na de campagne.  Waarom Creative Funding? Actieve ondersteuning door een interne persoonlijke crowdfundingexpert: Deze wordt echt onderdeel van jouw organisatie. Wij behandelen vragen van donateurs, bewaken je planning en regelen de financiële afwikkeling. Hulp bij structureel relatiebeheer  Jouw eigen herkenbare branding op je eigen platformomgeving Onderdeel van een gezamenlijk kennisnetwerk   Het resultaat Minimaal één gefinancierd project vanaf circa 20.000 euro Een heldere analyse van particuliere donateurs: meer kennis en inzicht in je eigen achterban Een communicatiestrategie afgestemd op de donateurs Het opzetten van een duurzame relatie met het publiek Wat vragen we van de instelling? Een traject bestaat uit drie jaar. De kosten voor het traject zijn € 3.500,- (excl. 21% btw) per jaar. Over het opgehaalde doelbedrag berekenen we 9% fee. Daarnaast vragen we toewijding van de organisatie, de tijdsinvestering is afhankelijk van de grootte van de campagne. In een intakegesprek wordt daar een inschatting van gemaakt. Daarnaast moet de culturele instelling aan de volgende voorwaarden voldoen: De instelling heeft een artistieke doelstelling De instelling is een stichting of vereniging De instelling beschikt over een ANBI status De instelling heeft meer dan drie medewerkers in dienst   Indienen Via dit formulier kun je als instelling een voorstel indienen om deel te nemen aan het Creative Funding traject. Dit kan tot en met 18 februari. De intakegesprekken vinden plaats in februari.  Heb je nog vragen? Je kunt contact opnemen met Alyssa Mahler en Lisanne Brouwer via info@creativefunding.nl of lees meer over het traject.
Lees meer
Bekijk alle
€ 20

Anoniem

20-01-2021 | 14:55 Aan: Mama is minister-president