Crowdfunding voor culturele instellingen

Creative Funding biedt voor elke culturele instelling een passend traject waarbij crowdfunding en crowdkeeping centraal staan.

 
Met Creative Funding helpen we jouw organisatie met kennis, tijd en techniek om projecten vanaf circa 20.000 euro te financieren door publiek actief te betrekken en je achterban uit te bouwen. Bij onze trajecten wordt de instelling intensief begeleid door een crowdfundingexpert van voordekunst om je achterban duurzaam te betrekken en van hen ambassadeurs te maken.

Bekijk de diensten van Creative Funding 

Benieuwd naar wat Creative Funding voor jouw culturele instelling kan betekenen op het gebied van crowdfunding en crowdkeeping? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek, we vertellen je er graag alles over.

 

Online Winkel Nationale Opera & Ballet Amsterdam – Nationale Opera & Ballet  Online Winkel

 

“Dankzij vier succesvolle campagnes met voordekunst hebben we ervaren hoe groot de impact van crowdfunding is. Daarom willen we het nu met Creative Funding inzetten als structureel onderdeel van onze fondsenwervingsstrategie.

– Ide Mens, Nationale Opera & BalletWil je meer weten, of meedoen?

 

Neem contact op

 

Creative Funding is een initiatief van voordekunst en Kentaa

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Kunst kijken in één van de mooist gelegen museumgebouwen van Nederland, dat kan bij Museum Arnhem. De collectie omvat realistische kunst uit de 20ste eeuw, hedendaagse sieraden en vormgeving. Extra aandacht is er voor niet-Westerse kunst en werk van vrouwelijke kunstenaars.   Open voorjaar 2022Momenteel wordt het museum op spectaculaire uitgebreid naar ontwerp van Benthem Crouwel Architects. De monumentale koepel is straks het kloppende hart van het museum. Naar verwachting opent Museum Arnhem in het voorjaar van 2022 zijn deuren opnieuw voor het publiek. Niet alleen wordt er gewerkt aan een nieuwe vleugel die 15 meter uitkraagt over de stuwwal, er komt ook een fantastische tuin waar iedereen straks welkom is.  Help jij ons mee met het laatste stukje financiering om de iconische werken terug te laten keren naar de tuin van Museum Arnhem? 
Bekijk alle
Help jij mee om de iconische werken terug te brengen in de tuin van Museum Arnhem?Op dit moment is Museum Arnhem gesloten voor een spectaculaire verbouwing. Niet alleen wordt er gewerkt aan een nieuwe vleugel, er komt ook een fantastische tuin waar iedereen straks welkom is. We kunnen deze vernieuwing bijna helemaal realiseren, maar om de iconische werken terug te laten keren in de tuin hebben we jouw hulp nodig! Help jij ons aan de laatste € 35.000,-? Groene ontmoetingsplekOnze tuin wordt de nieuwe groene ontmoetingsplek in Arnhem. Ook zonder museumticket kun je naar de beeldencollectie komen kijken, iets drinken met uitzicht op de Rijn of een potje pingpongen. Het wordt een geweldige plek om te ontspannen in Arnhem, waar iedereen gebruik van kan maken. Jij kunt dit mede mogelijk maken! Iconische werkenMet jouw bijdrage laten we de prachtige iconische beelden terugkeren naar de tuin. Om welke werken gaat het? De Borstentros van Maria Roosen, een echte publiekslieveling, komt in volle glorie terug. En ook jij kunt volgend jaar een potje pingpongen op de kleurrijke pingpongtafel Pong  van Louie Cordero. Daarnaast wordt het bronzen beeld Warrior with Shield van de beroemde kunstenaar Henry Moore teruggeplaatst. Waarom is jouw steun belangrijk? Het is veel werk om alle beelden terug te brengen in de tuin. De Borstentros bestaat bijvoorbeeld uit 126 grote, glazen onderdelen die per stuk worden uitgepakt om vervolgens weer in elkaar gezet te worden. Ook zijn er kosten voor restauratie, sokkels en het aanleggen van de stoep voor de pingpongtafel. Bemachtig zo’n unieke tegel! Je kunt ons steunen door een bedrag te doneren op deze pagina. In ruil voor jouw steun hebben we enkele unieke tegenprestaties. Doneren kan al vanaf € 10,-, oplopend tot € 1.250,-. Voor een donatie vanaf € 40,- ontvang je een eigen, unieke Tichelaar tegel. Hiervan worden er op dit moment 82.000 aangebracht op de nieuwe vleugel van het museum, en jij kan zo’n stuk Dutch Design bemachtigen! Je kan er 1, 2 of 3 kopen, of zelfs een heel plateau van 16 stuks. Ook kan je jezelf verzekeren van een ticket voor de heropening of een exclusief diner en rondleiding door de openingspresentaties door directeur Saskia Bak, maar doneren zonder tegenprestatie kan natuurlijk ook. Elk bedrag, groot of klein is welkom! Draag jij Museum Arnhem of Arnhemse kunst en cultuur een warm hart toe? Steun ons dan nu en met jouw hulp kunnen we straks met z’n allen genieten van een prachtige nieuwe plek! * Woon je in omgeving Arnhem? In september bieden we de mogelijkheid om je eigen tegel bij Museum Arnhem op komen halen. Tevens kun je dan alle 82.000 Tichelaar tegels zien die geplaatst zijn op de nieuwe museumvleugel. Woon je niet in Arnhem of ben je niet in de gelegenheid hiervoor, dan sturen we de tegel(s) in oktober naar je op.
Bekijk alle

Nog vier plekken beschikbaar voor het Creative Funding-traject in 2021!

10-09-2021 | 16:43 In het najaar van 2021 is er weer ruimte voor nieuwe deelnemers aan het Creative Funding-traject, hét adviestraject voor culturele instellingen van voordekunst. In 2021 zijn er nog vier plekken beschikbaar voor organisaties die op een structurele en strategische manier aan de slag willen met crowdfunding, particuliere donateurs en relatiebeheer. Het Creative Funding-traject biedt jouw instelling kennis, tijd en techniek om prachtige projecten vanaf circa €20.000 te financieren door publiek actief te betrekken en je achterban uit te bouwen. In dit driejarige traject wordt de instelling intensief begeleid door een crowdfundingexpert van voordekunst. Inmiddels nemen 21 instellingen deel aan het driejarige traject en zijn er 12 campagnes met succes afgerond! Er is 249.111 euro gedoneerd door 3.200 donateurs, en wordt er actief ingezet op crowdkeeping; het relatiebeheer tussen instelling en donateur.  Het resultaat van dit traject? Minimaal één gefinancierd project door middel van crowdfunding Het opzetten van een duurzame relatie met jouw donateurs Onderdeel van een gezamenlijk kennisnetwerk   Maak prachtige projecten mogelijk, samen met je publiek! Bekijk de ervaringen van andere deelnemers of lees meer over het traject. Benieuwd of het traject bij jouw organisatie past? We denken graag mee!   Neem direct contact op voor een vrijblijvend gesprek met Alyssa of Lisanne via info@creativefunding.nl.   
Lees meer
Bekijk alle
€ 5

Anoniem

20-09-2021 | 20:06 Aan: Geef alle boekenplanken in Nederland kleur!