City, Company & Crowd

Voor kleine tot middelgrote instellingen liggen nog vele mogelijkheden voor het creëren van een gezonde financieringsmix open. Daarom bieden Amsterdams Fonds voor de Kunst en voordekunst instellingen een uniek traject genaamd City, Company & Crowd.

In dit traject wordt er 30.000 euro opgehaald voor specifiek project binnen de organisatie: 10.000 euro vanuit crowdfunding, 10.000 euro vanuit sponsoring en wanneer je daarin slaagt, matcht het Amsterdams Fonds voor de Kunst dit bedrag met 10.000 euro. Tijdens dit traject word je begeleid door voordekunst.

 

Het traject

 

In dit halfjaarlijkse traject stomen we je klaar door middel van vijf verschillende workshops. We bouwen het verhaal, zoeken je donateurs en sponsoren, je oefent met pitchen voor sponsoren en we maken de campagneplanning.

Tijdens de campagne begeleiden we je en staat het voordekunst-team voor je klaar met raad en daad. Na afloop evalueren we en stellen we een overdrachtsdocument op.

 

Foto door Eva Plevier

 

Voorwaarden

 

Als deelnemende instelling moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De instelling heeft een artistieke doelstelling
  • De instelling is een stichting of een vereniging
  • De instelling heeft niet meer dan 10 medewerkers in dienst
  • De instelling is gevestigd in Amsterdam
  • Kosten en tijdsinvestering

Als deelnemende instelling betaal je 250 euro ex. btw. Wanneer het eindbedrag van 30.000 euro is behaald ontvang je dit als donatie. Daarnaast rekenen we 7% fee over het gehele doelbedrag.

De workshops nemen gemiddeld een halve dag in beslag. Tijdens de campagne ben je druk met het traject bezig, samen met voordekunst maak je een planning.

 


‘’Tijdens de crowdfunding ben je er elke dag wel even mee bezig, maar voordekunst ziet toe op je planning. Zo zorg je er samen voor dat het niet je hele week opslokt.’’ - Marco van Nieuw Vocaal Amsterdam

 

De inschrijving voor City, Company & Crowd 2019 is gesloten.