City, Company & Crowd

Voor kleine tot middelgrote instellingen liggen nog vele mogelijkheden voor het creëren van een gezonde financieringsmix open. Daarom bieden Amsterdams Fonds voor de Kunst en voordekunst instellingen het unieke traject City, Company & Crowd.

In dit traject wordt er 15.000 euro opgehaald voor specifiek project binnen de organisatie: 10.000 euro vanuit crowdfunding en sponsoring en wanneer je daarin slaagt, matcht het Amsterdams Fonds voor de Kunst dit bedrag met 5.000 euro. Tijdens dit traject word je begeleid door voordekunst.

 

 

 

Het traject

In dit halfjaarlijkse traject worden kleine tot middelgrote instellingen klaargestoomd door middel van vijf verschillende workshops. We bouwen het verhaal, brengen potentiële donateurs en sponsoren in kaart, je oefent met pitchen voor sponsoren en we maken de campagneplanning.

Tijdens de campagne begeleiden we je en staat het voordekunst-team voor je klaar met raad en daad. Na afloop evalueren we en stellen we een overdrachtsdocument op. 

“Het traject biedt op veilige manier de kans om te leren over sponsoring en crowdfunding.”

– Fusien Verloop, Leenaers Verloop van der Westen

 


Voorwaarden

Als deelnemende instelling moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De instelling heeft een artistieke doelstelling
  • De instelling is een stichting of een vereniging
  • De instelling heeft niet meer dan 10 medewerkers in dienst
  • De instelling is gevestigd in Amsterdam
  • Kosten en tijdsinvestering

Als deelnemende instelling betaal je 100 euro ex. btw en 9% fee over het opgehaalde doelbedrag.

De workshops nemen gemiddeld een halve dag in beslag. Tijdens de campagne ben je druk met het traject bezig, samen met de crowdfundingexpert die de instelling begeleidt  maak je een planning.

 

 

“Tijdens de crowdfunding ben je er elke dag wel even mee bezig, maar voordekunst ziet toe op je planning. Zo zorg je er samen voor dat het niet je hele week opslokt.”

– Marco van de Klundert, Nieuw Vocaal Amsterdam

 

Benieuwd naar eerdere edities? Bekijk hier de verschillende instellingen en bijbehorende campagnes.

Neem contact op voor de mogelijkheden

Voor City, Company & Crowd zijn jaarlijks een beperkt aantal plekken beschikbaar. Neem contact op voor meer informatie of volg onze nieuwspagina voor ‘open calls’