Creative Funding-traject

Het Creative Funding-traject biedt jouw instelling kennis, tijd en techniek om prachtige projecten vanaf circa €20.000 te financieren door publiek actief te betrekken en je achterban uit te bouwen. In dit driejarige traject wordt de instelling intensief begeleid door een crowdfundingexpert van voordekunst. Op dit moment bieden we dit driejarige-traject aan op aanvraag en in samenwerking met partners. 


Het resultaat van dit traject?

  • Minimaal één gefinancierd project door middel van crowdfunding
  • Het opzetten van een duurzame relatie met jouw donateurs
  • Onderdeel van een gezamenlijk kennisnetwerk

 

 

“Het meest waardevolle voor je organisatie is het inzicht dat je krijgt door de motivaties van je donateurs. En het is fijn dat je daar met het Creative Funding-traject professioneel in wordt begeleid door de crowdfundingexpert die kennis van zaken heeft en werk uit handen neemt.”

– Pien van Gemert, Nederlandse Dansdagen

 

Vind geld én publiek

Na een vrijblijvende intake start het traject met een eerste gesprek, waarin je samen met de crowdfundingexpert bespreekt voor welk project jouw organisatie wil crowdfunden. Gedurende het traject start je als organisatie samen met de crowdfundingexpert ten minste één campagne

Na de intake volgt het speciaal samengestelde kernteam van jouw culturele instelling een stoomcursus crowdfunden. Tijdens de twee digitale vervolgworkshops stellen jullie samen met de crowdfundingexpert een campagne- en promotieplan op en geven we inhoudelijk advies. Daarnaast ondersteunt Creative Funding in het creëren van draagvlak voor de campagne binnen de organisatie door middel van medewerkersbijeenkomst.  

 

Wanneer de campagne start, behandelen wij de vragen van donateurs, bewaken we de planning en handelen de financiële administratie af. Dan kan het kernteam van jouw organisatie zich bezighouden met wat er écht toe doet: de promotie rondom de campagne

Elke week spreekt het kernteam met de crowdfundingexpert van voordekunst voor een digitale update. Na de campagne worden de statistieken van de campagne, die verzameld zijn via het Creative Funding platform, gedeeld tijdens de evaluatiesessie.

 

 

“We zien het Creative Funding-traject echt als een doorlopend leertraject en met name voor het betrekken van donateurs en de opvolging daarvan, crowdkeeping dus.

– Ide Mens, Nationale Opera & Ballet


 

Van crowdfunding naar crowdkeeping

Crowdfunding draait niet alleen maar om geld voor je project, maar ook om het duurzaam verbinden van je publiek. Het Creative Funding-traject stopt dan ook niet na de campagne maar gaat verder bij relatiebeheer. Na de campagne ondersteunt de crowdfundingexpert bij het omzetten van donateurs in duurzame fans.

  • Donateursanalyse
  • Toetsing van de geefbereidheid
  • Ontwikkeling en ondersteuning van de strategie rondom relatiebeheer

 

Kennis kunnen we delen

Wanneer je gebruik maakt van het Creative Funding-traject word je automatisch lid van het Creative Funding kennisnetwerk. Met twee kennisevenementen per jaar delen we inzichten en houden we je up-to-date over de trends in crowdfunding, andere financieringsmethodes en relatiebeheer. En je kunt uiteraard ook jouw kennis en ervaring uitwisselen met andere deelnemende instellingen en leden van dit kennisnetwerk.

 

Kosten

Een traject bestaat uit drie jaar. De kosten voor het traject zijn € 3.500 (excl. 21% btw) per jaar en 9% fee (excl. 21% btw) over het opgehaalde bedrag van de crowdfundingcampagne. De tijdinvestering is afhankelijk van de grootte van de campagne en de voorbereidingstijd, we bespreken het graag met je in een vrijblijvend intakegesprek.

 

 

“Wat ik heel fijn vind aan Creative Funding is de ervaring met wat wel en niet werkt. Aan de hand van referenties vanuit andere trajecten, waardoor je gedurende de crowdfundingcampagne kunt vergelijken en zelf kunt ervaren dat de strategie en aanpak werkelijk klopt.”

– Bert Mennings, Limburgs Museum


 

Voor het Creative Funding-traject zijn jaarlijks een beperkt aantal plekken beschikbaar. Neem contact op voor meer informatie of volg onze nieuwspagina voor ‘open calls’.

 

Vraag vrijblijvend een intakegesprek aan

 

Neem contact op

 

We helpen je graag verder met je vragen!

Voor wie is Creative Funding bedoeld?
Hoe weet ik of een project geschikt is voor crowdfunding?
Moet het eerste crowdfunddoel al vast staan bij aanvang van het traject?
Wat is de tijdsinvestering van het traject voor mijn team?
Wat zijn de kosten van Creative Funding?
Is het verplicht om elk jaar een crowdfunding campagne te doen?