Van campagne tot champagne

Begeleidingstraject Crowdfunding

 

Wil jij met jouw culturele instelling een crowdfundingcampagne voeren en kun je daar de nodige tips & tricks bij gebruiken? Creative Funding heeft alle kennis, tijd én techniek in huis om jullie crowdfundingcampagne tot een geslaagd einde te brengen. Een persoonlijke crowdfundingexpert begeleidt jouw instelling bij het opzetten van een campagne voor een project vanaf circa €20.000 door publiek actief te betrekken en je achterban uit te bouwen.

 

Het resultaat van dit begeleidingstraject?

  • Een gefinancierd project vanaf circa €20.000 door middel van crowdfunding
  • Promotie en betrokken publiek voor je project, nog voor het gerealiseerd is
  • Inzicht in geefpotentieel en geefmotieven van jouw achterban 
  • De start van een duurzame relatie met jouw donateurs

Benieuwd of crowdfunding past bij jouw project en organisatie? Plan een kop koffie met één van onze experts, dan denken we met je mee!  

Plan een spreekuur

 

 

“Het meest waardevolle voor je organisatie is het inzicht dat je krijgt door de motivaties van je donateurs. En het is fijn dat je daar met het Creative Funding-traject professioneel in wordt begeleid door de crowdfundingexpert die kennis van zaken heeft en werk uit handen neemt.”

– Pien van Gemert, Nederlandse Dansdagen

 

Waarom crowdfunding?

In een druk cultureel landschap wordt het als culturele instelling steeds lastiger om publiek op traditionele wijze enthousiast te maken voor de projecten van jouw organisatie. Je hebt trouwe fans nodig die de boodschap via word of mouth verspreiden. Via crowdfunding financier je niet alleen je project, maar betrek je je publiek erbij en enthousiasmeer je ze, nog vóór het in de expositiezaal of op het podium te zien is. Geen publiek zo trouw als je crowdfundingdonateurs. Een win-win voor zowel fondsenwerving als marketing dus! Meer weten? Download onze Whitepaper: “Hoe past crowdfunding in jouw culturele marketingstrategie?” 

 

Inhoud traject: strategie, workshopserie en hands-on begeleiding

  • Workshops: stoomcursus, doelgroepensessie & campagneplansessie
  • Wekelijkse updates tijdens de campagne & ondersteuning communicatieberichten
  • Eigen crowdfundingpagina op creativefunding.nl 
  • Uitbetaling opgehaald bedrag
  • Evaluatie + aanbeveling crowdkeeping
  • Waardevolle inzichten in jouw achterban

 

 

“Aan de training met de workshops, in de voorbereiding op de campagne, hebben we veel gehad. Er zit natuurlijk heel veel ervaring en onderzoek achter. Hierdoor hoeven we een deel niet meer zelf uit te vinden en kunnen we creatief bezig zijn met wat we zelf inbrengen.”

– Hans Blik, O. Festival

 

Kosten en trajectduur

De duur van het traject is afhankelijk van de timing van je crowdfundingcampagne, maar reken op gemiddeld een half jaar vanaf het eerste gesprek tot aan de evaluatiesessie. De kosten voor het traject zijn € 1.900 (excl. 21% btw) en 9% fee (excl. 21% btw) over het opgehaalde bedrag van de crowdfundingcampagne. De tijdinvestering is afhankelijk van de grootte van de campagne en de voorbereidingstijd, we bespreken het graag met je in een vrijblijvend intakegesprek.

 

 

“Wat ik heel fijn vind aan Creative Funding is de ervaring met wat wel en niet werkt. Aan de hand van referenties vanuit andere trajecten, waardoor je gedurende de crowdfundingcampagne kunt vergelijken en zelf kunt ervaren dat de strategie en aanpak werkelijk klopt.”

– Bert Mennings, Limburgs Museum

 

Direct een vrijblijvend intakegesprek inplannen? Plan een spreekuur of neem contact op met onze crowdfundingexperts Alyssa Mahler en Maud Dik via info@creativefunding.nl