Voor elk project, een passend traject

Crowdfunding - Van campagne tot champagne


Het Begeleidingstraject Crowdfunding biedt jouw instelling kennis, tijd en techniek om prachtige projecten vanaf circa €20.000 te financieren door publiek actief te betrekken en je achterban uit te bouwen. In dit
traject wordt de instelling intensief begeleid door een crowdfundingexpert van voordekunst.

Het traject bestaat uit verschillende workshops, waaronder een stoomcursus crowdfunding, begeleiding bij de campagne, ondersteuning bij het creëren van draagvlak binnen de organisatie en het opzetten van een duurzame relatie met het publiek, ook na de campagne.

 

meer informatie


 

 

“We zien het Creative Funding-traject echt als een doorlopend leertraject en met name voor het betrekken van donateurs en de opvolging daarvan, crowdkeeping dus.

– Ide Mens, Nationale Opera & Ballet

 

Vriendenwerving - van fan tot Vriend


Bij
crowdfunding vraag je donateurs om eenmalig bij te dragen aan een project binnen je organisatie. Als je op een structurele(re) manier een beroep wilt doen op het publiek, is een vriendencampagne iets voor jouw organisatie. 

Met een vriendencampagne verzamel je een groep particuliere donateurs die vanaf dat moment doorlopend een bedrag per maand doneren om jouw organisatie structureel te ondersteunen. Oftewel een vriendenclub! Creative Funding ondersteunt en biedt advies in de aanpak van het werven van vrienden, maar focust zich juist ook op het behoud van en de relatie met deze groep vrienden.

 

meer informatie

 

Partnertrajecten: City, Company & Crowd


In samenwerking met onze partners bieden we verschillende trajecten aan. Bijvoorbeeld City, Company & Crowd: want voor kleine tot middelgrote
instellingen liggen er nog vele mogelijkheden voor het creëren van een gezonde financieringsmix. Daarom bieden Amsterdams Fonds voor de Kunst en voordekunst instellingen het unieke traject City, Company & Crowd.

In dit traject wordt er 30.000 euro opgehaald voor specifiek project binnen de organisatie: 10.000 euro vanuit crowdfunding, 10.000 euro vanuit sponsoring. En wanneer je daarin slaagt, matcht het AFK dit bedrag met 10.000 euro. Tijdens dit traject word je begeleid door een crowdfundingexpert van voordekunst.

 

meer informatie

 

 

Ik denk dat crowdfunding maar ook de koppeling met sponsoring heel goed is binnen dit traject, omdat je eigenlijk over dezelfde soort vragen aan het nadenken bent […] Het is ook in de culturele sector belangrijk dat we ook zoeken naar ander soort geld.’’

– Nicole Beutler Projects 

 

Vraag je je af wat het beste bij jouw organisatie aansluit?

 

Neem vrijblijvend contact op

 

We helpen je graag verder!