Dit zijn de eerste deelnemers van het Creative Funding-traject

Normal ca971ba85a185add14f434c38c8ac7ac5d6da235
30-01-2020 | 12:50

Vanaf dit jaar starten vier deelnemers met het Creative Funding-traject. In dit driejarige traject gaan culturele instellingen op zoek naar financiering en publiek door middel van crowdfunding. Vanaf 2020 starten Nationale Opera en Ballet, Rialto, SKVR en Operadagen Rotterdam. We vroegen de deelnemers waarom ze kozen om mee te doen aan dit traject.

 

Nationale Opera en Ballet

Nationale Opera & Ballet creëert, produceert en presenteert zowel traditionele als vernieuwende opera-en balletproducties van topkwaliteit. Nationale Opera en Ballet startte al eerder vier crowdfundingcampagnes via voordekunst.

“Na vier succesvolle crowdfundingcampagnes, zien we de kracht en impact van crowdfunding’’ vertelt Ide Mens (fondsenwerving) van Nationale Opera en Ballet. ‘’Naast het financieren en waarmaken van dromen, willen we op een unieke manier publiek aan ons binden en mensen de magie van opera en ballet zowel voor als achter de schermen laten ervaren. Met Creative Funding wil Nationale Opera & Ballet crowdfunding inzetten als duurzaam onderdeel van de fondsenwervingsstrategie.”

Foto: Nationale Opera en Ballet (foto door Luuk Kramer)

 

Rialto

Rialto is een bioscoop aan de Ceintuurbaan in de Amsterdamse wijk De Pijp. Rialto heeft zich de afgelopen 35 jaar ontwikkeld tot een grootstedelijk filmtheater met een duidelijke focus op artistieke Europese en niet-westerse cinema.

‘’Jaarlijks organiseren we het landelijke filmfestival World Cinema Amsterdam. Daarnaast bieden we alle ruimte aan jong filmtalent, korte films, kunstfilms en bi-culturele makers’’ vertelt Mark van Rialto. ‘’Rialto is gehuisvest in een monumentaal pand aan de Amsterdamse Ceintuurbaan, met drie zalen en een café. In de komende jaren gaan we uitbreiden naar twee nieuwe locaties in Amsterdam. We kijken ernaar uit om met Creative Funding op te trekken, voor ons de ideale partner om naast het realiseren van een financiële impuls, ook nieuwe duurzame relaties te ontwikkelen rondom de nieuwe filmtheaters.’’

 

Foto: Rialto

 

SKVR

SKVR is het centrum voor de kunsten in Rotterdam. Ze verzorgen cursussen, workshops en evenementen in verschillende kunstdisciplines. In samenwerking met partners in de stad Rotterdam zet SKVR zich in voor culturele vorming en talentontwikkeling van Rotterdammers. 

‘’We geloven in de goede ideeën en betrokkenheid van Rotterdammers’’ vertelt Janine van SKVR. ‘’We hebben een groot netwerk van creatieve Rotterdammers dat bestaat uit zowel zelfstandige kunstprofessionals als de liefhebbers die een cursus bij ons volgen in hun eigen tijd. Wij willen de betrokkenheid met deze achterban verder verstevigen door meer samen te werken, kennis te delen en open te staan voor elkaars ideeën’’.

Met het traject wil SKVR een toffe creatieve hotspot creëren die van alle Rotterdammers is.  ‘’Daarom gaan we voor we aan de slag gaan aan de Rotterdammers vragen wat zij graag in het nieuwe pand willen. Een theater, een gezellige koffiebar of een open werkplaats? Wij zijn benieuwd naar alle wensen.’’

 

Foto: SKVR

 

Operadagen Rotterdam

Operadagen Rotterdam is een internationaal opera- en muziektheaterfestival met eigentijdse, vernieuwende en grensverleggende producties van de (inter)nationale top en jonge, avontuurlijke makers. Operadagen Rotterdam wil met Creative Funding onderzoeken op welke manier en voor welke specifieke doelen ze crowdfunding voor het festival kunnen inzetten.

‘’We experimenteren ook graag of crowdfunding op innovatieve wijze ingezet kan worden om publiek een stem te geven in onze programmering en om ons vriendenprogramma te vernieuwen'' vertelt Hans (zakelijk directeur).

 

 Foto: Operadagen Rotterdam  

Benieuwd naar de campagnes van de deelnemers? Volg Creative Funding op LinkedIn en Facebook en mis niets.