Twee plekken voor het Creative Funding traject i.s.m. Provincie Limburg

26-04-2022 | 14:53

In samenwerking met Provincie Limburg biedt Creative Funding twee Limburgse instellingen de kans om crowdfunding, donateurswerving en publieksbehoud duurzaam in te bedden in de organisatie. Zin om nu echt eens strategisch aan de slag te gaan met donateurswerving en crowdfunding? Limburgse instellingen kunnen zich aanmelden voor een vrijblijvende intake door te mailen naar Lisanne Brouwer via info@creativefunding.nl.

Crowdfunding is als financierings- én marketinginstrument niet meer weg te denken uit het culturele landschap. Het is een effectieve methode om zowel geld als publiek aan je organisatie te verbinden. In het tweejarige bestaan van Creative Funding haalden de 23 deelnemende instellingen met 21 campagnes in totaal ruim 550.000 euro op met meer dan 6.300 donateurs. De succesvolle en inspirerende campagnes laten keer op keer zien dat het publiek kunst en cultuur maar al te graag ondersteunt! Toch worden gebrek aan tijd, arbeidskracht en kennis vaak gezien als obstakels, en een band behouden met de opgebouwde ‘crowd’ is een uitdaging: herkenbaar? Met Creative Funding biedt voordekunst culturele instellingen die financiering willen vinden en een duurzame publieksrelatie willen creëren een uniek traject!

“Wat ik heel fijn vind aan Creative Funding is de ervaring met wat wel en niet werkt. Aan de hand van referenties vanuit andere trajecten, waardoor je gedurende de crowdfundingcampagne kunt vergelijken en zelf kunt ervaren dat de strategie en aanpak werkelijk klopt.”

Bert Mennings, Limburgs Museum

Het Limburgs Museum haalde €39.551 op met 151 donateurs via hun campagne 'Geluksmoment voor mensen met geheugenproblematiek!'

“Crowdfunding brengt zoveel kennis, die je ook na de campagne als organisatie kan inzetten in zowel je zakelijke als particuliere markt.

– Maud Douwes, philharmonie zuidnederland

De philharmonie zuidnederland haalde €16.935 op met 216 donateurs via hun campagne 'Ga mee op Expeditie Orkest!'

 

Waarom Creative Funding?

Met Creative Funding helpt voordekunst culturele instellingen met het aanspreken van hun achterban en ondersteunen we hen in het verduurzamen van deze relatie. In dit driejarige traject bieden we instellingen de kennis, tijd en techniek om crowdfunding campagnes vanaf circa 20.000 euro te financieren door publiek actief te betrekken én te behouden. Een persoonlijke crowdfundingexpert helpt je voor, tijdens en na de campagne. 

  • Een inspirerende maar resultaatgerichte workshopserie ter voorbereiding op de campagne;
  • Actieve ondersteuning door een interne persoonlijke crowdfundingexpert;
  • Jouw eigen herkenbare branding op je eigen platformomgeving;
  • Wij behandelen vragen van donateurs, bewaken je planning en regelen de financiële afwikkeling;
  • Samen aan de slag met een strategie voor structureel relatiebeheer; 
  • Onderdeel van een gezamenlijk kennisnetwerk

 

Het resultaat

  • Minimaal één gefinancierd project vanaf circa 20.000 euro;
  • Een heldere analyse van particuliere donateurs: meer kennis en inzicht in je eigen achterban;
  • Een communicatiestrategie afgestemd op de donateurs;
  • Het opzetten van een duurzame relatie met het publiek


Wat vragen we van de instelling?


Een traject bestaat uit drie jaar. De kosten voor het traject zijn € 3.500,- (excl. 21% btw) per jaar. Provincie Limburg dekt 50% van de kosten, waardoor je als Limburgse instelling slechts €1.750,- (excl. 21% btw) per jaar betaalt. Over het opgehaalde doelbedrag berekenen we 9% fee.

Daarnaast vragen we toewijding van de organisatie, de tijdsinvestering is afhankelijk van de grootte van de campagne. In een intakegesprek wordt daar een inschatting van gemaakt.

De culturele instelling voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • De instelling is gevestigd in de provincie Limburg 
  • De instelling heeft een artistieke doelstelling
  • De instelling is een stichting of vereniging
  • De instelling beschikt over een ANBI status
  • De instelling heeft meer dan drie medewerkers in dienst

 

Zin om nu écht eens strategisch aan de slag te gaan met donateurswerving en crowdfunding? Meld je direct aan voor een vrijblijvende intake door te mailen naar Lisanne Brouwer via info@creativefunding.nl. De intakegesprekken vinden plaats in de week van 16 en 23 mei. Let op: er zijn dit jaar twee plekken beschikbaar en aanmelden voor deelname aan het adviestraject i.s.m. Provincie Limburg is mogelijk tot en met 31 mei 2022.