Word partner

Partner worden van Creative Funding:

Meer doen met hetzelfde budget

 

Creative Funding biedt culturele instellingen en hun medewerkers persoonlijke begeleiding bij het werven en behouden van (kleine) particuliere donateurs, zoals Vrienden en crowdfundingdonateurs.  We brengen marketeers, fondsenwervers en directeuren samen om van elkaar te leren in inspirerende kennissessies, want je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden!  In een snel veranderend cultuurlandschap is een directe relatie met het publiek onmisbaar geworden, en een gezonde financieringsmix niets minder dan noodzakelijk. Als partner van Creative Funding (onderdeel van voordekunst) draagt jouw fonds of kennisplatform direct bij aan het stimuleren van kennis over, en werving en behoud van, particuliere donateurs voor organisaties in de culturele sector. Samen maken we meer mogelijk!  

 

Partner worden van Creative Funding: hoe? 

 

Maak een traject mogelijk

Bij veel culturele instellingen zijn de ambities op het gebied van particulier geven groot, maar is de kennis, tijd en techniek ontoereikend om hier daadwerkelijk op een effectieve manier mee aan de slag te gaan. Experimenteren met crowdfunding als marketing- en financieringsvorm, écht persoonlijk en toch efficiënt relatiebeheer (crowdkeeping) met bestaande vrienden en geïnteresseerden… Het vraagt om een uitgedachte strategie, afgebakende doelgroepen en een helder communicatieplan. Creative Funding heeft deze kennis in huis en werkt regelmatig samen met financiers die cultureel ondernemerschap niet alleen hoog in het vaandel hebben staan, maar die hun culturele instellingen ook echt praktische tools willen bieden om hiermee aan de slag te gaan. Samen bieden we de begeleidingstrajecten van Creative Funding nog laagdrempeliger aan, waarbij de partner een deel van de trajectkosten dekt. Onder andere Provincie Limburg, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland en het Mondriaan Fonds gingen je voor. Interesse? Neem contact op voor meer informatie.

 

Matchfunding

Hoewel er vanuit Nederland vaak naar het buitenland gekeken wordt als het gaat om vernieuwende cultuurfinanciering, is Nederland ook wel eens koploper. Zo was voordekunst al het eerste non-profit cultureel crowdfundingplatform ter wereld, ook de samenwerking met traditionele cultuurfinanciers is uniek. Met hen werkt voordekunst al sinds oprichting in 2010 samen in een matched crowdfunding constructie. Deze manier van financieren krijgt wereldwijd steeds meer navolging. Matchfundingpartners van voordekunst kunnen ook bijdragen aan campagnes op Creative Funding. Meer over matchfunding vind je hier.

 

Word communicatiepartner

Ons team van crowdfundingexperts heeft jarenlange ervaring op het gebied van crowdfunding, donateurswerving en relatiebeheer. We delen onze kennis graag met jouw lezers en bezoekers (marketeers, fondsenwervers, directeuren)  middels artikelen, webinars, presentaties of training bij jouw kennisplatform.

 

Zijn we een match?

Voor overheden, landelijk, regionaal of lokaal, maar ook voor grote private financiers en voor bedrijven kan het mogelijk maken van een traject of matchfunding een interessante en laagdrempelige manier zijn om ondernemerschap in de kunstsector te stimuleren en het maatschappelijk draagvlak voor kunst en cultuur te vergroten. Met een relatief kleine bijdrage kun je grote impact teweeg brengen. Bij Creative Funding denken we graag met je mee over verschillende mogelijkheden.

 

(Communicatie)partner worden van Creative Funding? Neem contact op met Alyssa Mahler, Projectmanager bij Creative Funding, via alyssa@voordekunst.nl.