Dit zijn de deelnemers van City, Company & Crowd 2022

24-10-2022 | 10:00

Op 28 september vond de aftrap plaats van een nieuwe editie van City, Company & Crowd! Maar liefst vijf kleine culturele instellingen uit Amsterdam doen dit najaar mee aan dit traject, waarbij de financieringsmix centraal staat. Ook dit jaar bundelen voordekunst en Amsterdams Fonds voor de Kunst de krachten om de vijf deelnemers de mogelijkheid te bieden 30.000 euro op te halen voor een specifiek project door middel van crowdfunding, sponsoring en matchfunding. 

In het traject, bestaande uit vijf workshops, worden deze Amsterdamse instellingen begeleid om 10.000 euro vanuit crowdfunding en 10.000 euro vanuit sponsoring op te halen. Wanneer dit succesvol is behaald, matcht het AFK dit bedrag met 10.000 euro. We stellen de deelnemers graag aan je voor!

 

Prom collective

Prom is een Amsterdams Kunstcollectief dat is ontstaan in 2017 aan de Gerrit Rietveld Academie. Prom collective bestaand uit M. Alonso (beeldend kunstenaar), J. Ruiz (antropoloog) en F. Pozuelo (beeldend kunstenaar). Prom collective onderzoekt de ‘Gig Economy’, een flexibel alternatief voor het 9 tot 5 kantoormodel. Dit hedendaagse onderzoek willen ze vastleggen in een film. 

 

Stichting NOOR

Stichting NOOR is een in Amsterdam gevestigde internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor democratische beginselen en positieve sociale verandering door middel van visuele journalistiek en documentaire kunst. De stichting is verbonden aan NOOR Images; een internationaal agentschap voor documentaire fotografie en visuele storytelling. Ze willen een nieuwe culturele hub in Amsterdam Noord ontwikkelen waarbij impactvolle visuele storytelling centraal staat. ZID Theater

ZID Theater – City Art & Performance Center is een culturele organisatie, gevestigd op de grens van Amsterdam West en Nieuw-West. ZID Theater heeft een eigen multifunctionele zaal van 300 m2 en maken multidisciplinaire voorstellingen, bieden trainingen aan jonge talenten, realiseren projecten en organiseren het internationale ExploreZ festival. Het werk van ZID is diep geworteld in de dynamiek en de vraagstukken van de grote stad. ZID werkt echter niet alleen stedelijk, maar ook landelijk en internationaal. ZID Theater wil een praktisch handboek maken dat iedereen kan gebruiken voor het gebruik van een theatrale aanpak in verschillende settings, omdat zij hebben aangetoond dat het werkt om theater in te zetten voor verandering en verbinding. 

 

SALIX kameropera

SALIX is in 2017 opgericht en is een klein en jong gezelschap dat zich toelegt op het maken van muziektheater, en specifiek binnen het genre kameropera. Het genre kameropera biedt veel kansen om muziektheater kleiner, intiemer en luchtiger voor te stellen aan het publiek. SALIX hoopt zo meer toegankelijke en duurzame producties te maken die uitnodigen tot reflectie op de huidige samenleving. Daarnaast zet SALIX zich in voor het stimuleren van jong talent op zowel artistiek, zakelijk en productioneel gebied. SALIX heeft als doel om het genre kameropera meer bekendheid te geven. Met City, Company & Crowd willen ze een duurzaam en herbruikbaar decor voor hun nieuwe producties realiseren.

 

Granate

Granate is in oktober 2012 opgericht door dichter, filmmaker en cultureel leider Nafiss Nia. Granate heeft als doel het zichtbaar maken van het werk van kunstmakers, met name de woordkunstenaars, en het bevorderen van meer culturele inclusiviteit in de Nederlandse kunst en cultuur. Team Granate is altijd in de weer met verschillende initiatieven. Zo creëert en produceert ze projecten die op het podium, op papier, in de openbare ruimte of online plaatsvinden, altijd in samenwerking met andere podia en culturele instellingen. In licht van het 750 jarig bestaan van Amsterdam in 2025 willen ze een gedicht uitgeven van 750 dichtregels door 150 kleurrijke dichters die geboren, woonachtig of werkzaam zijn in Amsterdam. 

 

In totaal volgen de deelnemers 5 verschillende workshops: het campagneverhaal, sponsoring, crowdfunding, de campagneplanning en een presentatiemiddag. 

City, Company & Crowd wordt mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst.

 

Niets missen? Je volgt de verhalen van de deelnemers via Facebook of LinkedIn!