Limburgs Museum en Odapark starten met Creative Funding-traject!

01-07-2020 | 11:50

In samenwerking met Provincie Limburg starten binnenkort twee Limburgse instellingen met het Creative Funding-traject. Creative Funding biedt instellingen kennis, tijd en techniek om prachtige projecten vanaf €20.000 te financieren door publiek actief te betrekken en de achterban uit te bouwen. We vroegen de twee Limburgse instellingen waarom zij gaan starten.

Odapark


"We hopen met het Creative Funding-traject de band met al onze vrienden en donateurs te versterken en samen mooie nieuwe kunstwerken voor Odapark te realiseren!” aldus Joep Vossebeld van Odapark. Het Odapark in Venray is een 11 hectare groot landschapspark en natuurgebied. Bezoekers kunnen in alle rust struinen door tentoonstellingen en dwalen tussen bomen en zandverstuivingen. Met een klein team en de steun van een grote groep vrijwilligers brengt het museum al 25 jaar een prikkelend programma van tentoonstellingen, talentontwikkeling en kunst- en natuureducatie voor Noord-Limburg en daarbuiten.

 Limburgs Museum


Ook het Limburgs Museum start met Creative Funding traject. Het Limburgs Museum is een dynamisch, cultuurhistorisch museum, dat verhalen van Limburgers vertelt en verbeeldt, met families als belangrijkste doelgroep. Het eerste doel binnen het traject? Charlotte Janssen, marketing en communicatie van het Limburgs Museum vertelt: ‘’Voor ouderen in zorginstellingen is het helaas niet altijd meer mogelijk om een bezoek te brengen aan het Limburgs Museum. Daarom wil het Limburgs Museum met de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel het Limburgse verleden naar deze bewoners toe brengen. Via een digitale tafel kan men zelf tien objecten van het museum van alle kanten bekijken. Men ontdekt museumstukken die herkenning oproepen, zoals een doopjurkje, schoolfoto en fornuis van vroeger. Het zou mooi zijn als we deze beschikbaar kunnen stellen voor alle ouderen in zorginstellingen’’. Door middel van het Creative Funding-traject willen ze dit samen met donateurs mogelijk maken. De eerste tafel is inmiddels op de eerste zorglocatie aangekomen.

 


Loop je rond met een vraagstuk over relatiebeheer en ben je op zoek naar input om de donateurs van jouw instelling (beter) te bereiken? Wil je samen kijken of de huidige aanpak verbeterd kan worden? In samenwerking met Provincie Limburg bieden we Limburgse instellingen een kosteloos adviesgesprek aan. Lees hier meer.

Op de hoogte blijven van Creative Funding? Volg ons op Facebook en LinkedIn!