Creative Funding Leernetwerk over de particuliere donateur

Creative Funding is een leernetwerk voor professionals in de culturele sector; relatiemanagers, fondsenwervers, marketing managers, communicatie medewerkers en (zakelijk) directeuren. Iedereen die zich wilt ontwikkelen op het gebied van relatiebeheer met particuliere donateurs is welkom. 

Heb je donateurs geworven in het afgelopen jaar? En wil je nu de volgende stap zetten in het relatiebeheer met deze donateurs, maar weet je nog niet hoe je dit kan aanpakken? Of wil je juist nieuwe donateurs werven én behouden en heb je ondersteuning hierbij nodig? Meld je aan voor het Creative Funding Leernetwerk!

 

 

Waarom?
Er is een behoefte voor verbinding tussen professionals van culturele instellingen, met als thema relatiebeheer met de kleine particuliere donateur. Het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden, maar juist door van elkaar te leren, kan de aanpak richting particuliere donateurs verbeterd worden.

 

Aanmelden

Meld je uiterlijk aan vóór 1 september 2023

Meld je je aan voor 30 juni 2023? dan ontvang je 30% korting op jouw deelname voor één jaar (zolang de plekken beschikbaar zijn)

 

Wat houdt het leernetwerk concreet in?

 • Je wordt onderdeel van een sub-leernetwerk op basis van regio: Noord, Midden of Zuid. Het netwerk bestaat uit minimaal 5, maximaal 10 professionals per netwerk;

 • Jullie komen één dagdeel per kwartaal bijeen. Als lid ben je verantwoordelijk voor de inhoud van de bijeenkomst; 

 • Thema’s die worden behandeld zijn: werving (eenmalig of structureel), communicatie richting donateurs, (meerjarige) strategie op het gebied van relatiebeheer met je donateurs;

 • De leden van het leernetwerk trekken zo’n drie jaar met elkaar op. 

Crowdkeeping
Om crowdkeeping (continue relatiebeheer met je donateurs) te blijven waarborgen binnen het leernetwerk, zit er binnen het lidmaatschap development uren van Creative Funding inbegrepen. 

Een expert van Creative Funding zal de instelling twee dagdelen per maand (maximaal 8 uur per maand) ondersteunen in crowdkeeping. Deze uren worden ingezet voor:

 

 • Het samen vaststellen van een doel voor wat we willen behalen binnen Crowdkeeping;

 • Naast dit doel stippelen we de strategie uit en maken we een communicatieplan;

 • We helpen met het ontwikkelen van een doelgroepanalyse en Case for Support;

 • We creëren een Crowdkeeping Journey met als doel een betrokken donateursgroep;

 • We maken de berichten richting donateurs en zetten die voor je klaar;

 • Optioneel gebruik & ondersteuning in Mailcoach;

 • We bewaken een jaarplanning en verliezen die niet uit het oog.

 

Wil je meer weten of met ons in gesprek over je potentiële deelname?

Plan met ons vrijblijvend een koffietje in, dan vertellen we je er graag meer over!

Koffie inplannen

 

Meld je je aan voor 30 juni 2023? Dan ontvang je 30% korting op jouw deelname voor één jaar (zolang de plekken beschikbaar zijn).

 

Aanmelden